A Rider Beach-en és közvetlen környezetünkben változatos programokkal várjuk vendégeinket. Az alábbiakban szeretnénk javasolni néhány helyszínt, eseményt amit szerintünk feltétlen érdemes beiktatni a nyaralásba.

 

Régi motorok a Beach-en

A Rider Beach rendezvénytermének bejárata előtt folyamatosan mutatunk be egy-egy régi motorkerékpárt (Simson, Pannonia, Tryuph). Ezeket a klasszikus kétkerekűeket sokan ismerik az 1960-1980-as évekből, de az utakon már alig látni őket. Itt közelről megnézhetőek felidézve a régi idők emlékeit.

Van amelyiket már újjávarázsolták és van olyan is, ami korhű állapotában tekinthető meg.

távolság: 0 km

megközelíthető: gyalog, kerékpárral, vonattal (Balatonlelle felső), motorral, autóval (ingyenes parkolás a Rider Beach előtt)

 

 

Balaton kör motorral, kerékpárral

Az aktív pihenésre vágyók legnépszerűbb programja a Balaton kör. Motorral, vagy kerékpárral csodálatos tájakon haladhatunk végig, érdemes több helyen megállni, gyönyörködni a tájban, fürödni a Balaton több pontján. Mindenki megtalálja a számára legkellemesebb útvonalat. Aki nem vállalkozik a teljes körre több alternatíva közül választhat. Kerékpárosok számos kikötőből, menetrend szerinti hajójárattal is átkelhetnek a túlpartra, ezzel rövidítve a távokat.

206 km Teljes kör a Rider Beach-ről

130 km Nyugati kör: Rider-Beach - Keszthely - Tihany - Balatonföldvár - Rider Beach

120 km Keleti kör: Rider Beach - Tihany - Balatonfüred - Siófok - Rider Beach

 

Kerékpáros, motoros csillagtúra

A dél-balatoni térség közepén elhelyezkedő Rider Beach-ről  számos irányban lehet érdekes, élménydús célállomásokat találni. A leglátogatottabb célállomások:

Kishegy (Balatonlelle dél, 9km), fonyódi kilátó és magas part (Fonyód, 17km), boglári gömbkilátó (Balatonboglár, 6km), Balaton Csavargőzös (Balatonboglár, 7km), Tihany (21km komppal), Badacsony (14km+hajóút Fonyód és Badacsony között), Csillagvár (Balatonszentgyörgy, 40km), Krisna-völgy (Somogyvámos, 40km), Festetics Kastélymúzeum (Keszthely, 50km), dél-balatoni borkörút (30km), Balaton körút (190km)

 

Balaton Csavargőzös - Balatonboglár

A boglári kikötő keleti mólószárán lévő műemlékhajót 2012-ben újították fel és nyitották meg. A balatoni gőzhajózás történetét ismerhetjük meg a 30 méteres, 1872-ben épült gőzösben, aminek orrában gyerekjátszót alakítottak ki.

A kormányosi állás, korhű egyenruha, minigőzgép, klimatizált játszóház, hajócsomók bemutatása valamint vízparti kávézó vonzó program a nyaralók számára. A Csavargőzös mellett két, a Balatonon szolgált hajók motorja és irányváltója kerül bemutatásra.

Autóval, motorral érkezők részére a parkolás ingyenes, kerékpárral érkezők térítésmentesen használhatják a kerékpár tárolókat.

cím: Balatonboglár, Mólósétány (keleti mólószár)

távolság 7,1 km

megközelíthető: vasúttal, gyalog, kerékpárral, motorral, hajóval, motorral, autóval (parkolás ingyenes)

 

Gömbkilátó - Balatonboglár

A várdombon, Balatonboglár legmagasabb pontján (165 m) az 1960-as évek közepéig faszerkezetű kilátó állt. A város jelképévé vált gömbkilátó az egykori BMV ideiglenes látványossága volt, mely az 1958. évi brüsszeli világkiállítást is megjárta "magyar atomium"-ként. A 15 m átmérőjű építmény egy közepes felújításon már átesett a nyolcvanas években, majd 2012-ben teljesen felújították. Fent egyedülálló panoráma tárul elénk. A kilátó alatt terül el a város, délen a somogyi dombságban gyönyörködhetünk, északon pedig ott a Balaton.

cím: Balatonboglár, Kilátó u. vége

távolság: 6,4 km

megközelíthető: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval (parkolás ingyenes)

 

Kalandpark - Balatonboglár

A várdombon, Balatonboglár legmagasabb pontján (165 m) található a környék legújabb kalandparkja. A legfiatalabbaktól a szüleikig mindenki megtalálja a kihívást, izgalmat a kalandpark szolgáltatásai között (kötélpálya, sörös rekesz rakás, játszótér, mászófal).

cím: Balatonboglár, Kilátó u. vége

távolság: 6,4 km

megközelíthető: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval (parkolás ingyenes)

 

Bobpálya - Balatonboglár

A várdombon, Balatonboglár legmagasabb pontján 500 méter hosszú bobpálya éles döntött kanyarokkal és bukkanókkal várja adrenalin függő vendégeit. A kétszemélyes bobokban akár egyedül, akár ketten is csúsznak, az élmény mindenképpen feledhetetlen lesz.

cím: Balatonboglár, Kilátó u. vége

távolság: 6,4 km

megközelíthető: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval (parkolás ingyenes)

 

Magyar Nemzeti Cirkusz

Egyedülálló balatoni program főszezonban Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz előadása. ifj. Richter József Hortobágyi Károly-díjas valamint Aranybohóc Díjas artistaművész és társulata hétfőtől szombatig esténként 20 órától lép fel (vasárnap zárva).

cím: Balatonlelle, Rákóczi út

távolság: 4,1 km

megközelíthető: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval (parkolás ingyenes)

 

Balatonlellei Vidámpark

Az Élmények Birodalma a hét minden napján nyitva áll minden korosztály számára a Magyar Nemzeti Cirkusz mellett.

cím: Balatonlelle, Rákóczi út

távolság: 4,3 km

megközelíthető: gyalog, kerékpárral, motorral, autóval (parkolás ingyenes)

 

Go to top